Book Cover: Аз съм жена чудо
Editions:меки корици
Pages: 128

Тръгни по стъпките на едни от най-забележителните жени, живели някога, чрез вдъхновяващите им истории и занимателни игри.

Представи си как се рееш над Атлантическия океан с Амелия Еърхарт; как разсъждаваш над философски въпроси с Хипатия; как измисляш собствени изобретения с Мария Кюри.

И още много, много.

Отпразнувай живота и постиженията на тези прекрасни дами и не забравяй: ТИ СЪЩО СИ ЖЕНА ЧУДО!

Кратка информация за автора:

Елън Бейли израства в Кеймбридж и прекарва цялото си детство в направата на игри и поставянето на пиеси. Дори създава специално списание за деца, които нямат свой дом. След като завършва класическа английска литература, Бейли работи като редактор на детски книги, а две години по-късно започва да се занимава изцяло с благотворителност.

В момента живее със съпруга си и двете си деца. Автор е на няколко бестселъра за деца, включително „Всичко за мен“.

Кратка информация за преводача:

Илияна Бенова всъщност от осми клас насам е свикнала всички да ѝ казват Бени. От София е, завършва 9-а френска езикова гимназия, а после и "Книгоиздаване" във ФЖМК на Софийски университет.

Смята книгите за едно от призванията си, затова работи като редактор и превежда на свободна практика. Това, разбира се, не ѝ пречи да се разкъсва и между фотографията и писането – обича да се крие зад книга, монитор или обектив.

Пише в два блога – единият за книги („Четецът“), а другият личен, в който побира всички вълнуващи я теми.