Book Cover: Български митични създания
Editions:твърди корици
Pages: 80

Българският фолклор съхранява множество легенди, свързани с чудните създания по земите ни. Между кориците на настоящата енциклопедия читателят ще открие повече или по-малко познати същества, които открай време вълнуват въображението – например змей, самодива, стопан и много други.

Кратка информация за автора:

Кристина Димитрова е преводач, редактор и автор, чиито текстове са публикувани в редица сборници, както и в печатни и електронни медии („Съвременник“, „Море“, „Литературен свят“, „Страница“ и др.). През 2008 г. е издадена дебютната й книга – детско-юношеският роман „Историята на Том и Джуди Пиърсън“, която пише едва на шестнайсетгодишна възраст. През 2016 г. Съюзът на преводачите в България я отличава с наградата „Елена Мутева“ за превода на „По пътя“ от Джак Керуак.

Кратка информация за илюстратора:

Калоян Стоянов е млад български художник с огромно и разнообразно портфолио. Работил е в Киноцентър Бояна, в гейминг индустрията, както и по още безброй интересни и разнообразни проекти. Твърди, че дължи успеха си като художник на баща си, който навремето го посъветвал да работи това, което му доставя удоволствие, за да няма нито един работен ден. „Затова съветът ми е - осъзнайте кое е вашето призвание, работете всекидневно върху него и тогава ще постигнете много,“ казва Калоян.

Excerpt: