Book Cover: Бягство от библиотеката на господин Лимончело
Editions:меки корици
Pages: 280

Открийте магията на мястото, което Джеймс Патерсън нарича „най-яката библиотека на света”!

‌Група деца получават възможност да участват в новата мащабна игра на най-известния и загадъчен творец на забавления. Читателят трябва да им помогне, за да успеят да се спасят от капана, в който се оказват.

Кайл Кийли не може да се отърве нито от страстта си към пакостите, нито от наказанията за тях. Но сега го очаква предизвикателство от съвсем друго ниво. Най-известният създател на игри в света – Луиджи Лимончело – е проектирал новата градска библиотека. И нейното откриване ще бъде ознаменувано с допускането на само няколко деца с много специални покани. Защото това не е библиотека като никоя друга, о, не!

Кайл трябва да бъде един от тези щастливци! И ще направи всичко, наистина всичко, за да получи тази възможност! Това, което той и останалите не знаят, е, че да се влезе в библиотеката, е трудно – но излизането си е направо невъзможно!

Защото господин Лимончело е създал истинска крепост, изпълнена с литературни загадки и пъзели! И децата, както и читателите на тази книга, трябва да ги решат заедно, за да успеят да избягат…

Кратка информация за автора:

Крис Грабенстайн започва своята кариера като съавтор на Джеймс Патърсън. Автор е на поредицата Wonderland и бестселъра на New York Times „Бягство от библиотеката на господин Лимончело”.

По романа, включващ решаване на загадки и пъзели, е създадена едноименната екранизация.

Кратка информация за преводача:

Борислав Стефанов завършва Английска филология и магистратура „Превод” в СУ „Св. Климент Охридски”. Има опит в двупосочния превод на художествена литература – фантастика, фентъзи –  поезия, технически и медицински текстове, както и в превода за дублаж и субтитри.

Любител трибоец е с трибой от 520 кг (182,5/122,5/215).

Excerpt: