Book Cover: Дракончето с шоколадово сърце
Editions:меки корици
Pages: 256

Изпълнена с шоколадови изкушения великолепна история, чиято героиня научава истинското значение на това да бъдеш силно, безстрашно човешко същество (и дракон също).

Авантюрин е най-свирепият и смел дракон в планината. И тя е готова да го докаже на семейството си, като напусне сигурността на пещерата им и залови най-опасната плячка от всички – човек.

Но когато мъжът, когото среща, я измамва да изпие вълшебен горещ шоколад, Авантюрин се превръща в дребно момиче, с малки тъпи зъби, никакъв огън и без нито един драконски нокът.

Тя все още се чувства най-свирепото създание по тези ширини, но сега е открила и своето истинско призвание: да овладее изкуството да приготвя шоколад! Всичко, което трябва да направи, е да си осигури място като чирак (каквото и да е това) в шоколадова къща (което звучи възхитително вкусно) и тя ще успее да се справи с новото предизвикателство за нула време…

Кратка информация за автора:

Стефани Бърджес е израснала в САЩ, но сега живее в Уелс, Англия, заедно със съпруга си и двамата им сина. Тя пише забавни, фентъзи книги за деца. Романът ѝ „Дракончето с шоколадово сърце“ е финалист на наградата „Локус“ и финалист на наградата „Митопоетик“.

Excerpt: