Book Cover: Imagine. Представи си
Editions:твърди корици
Pages: 32

"Imagine“ е изключително могъщо заявление, написано с невероятно дълбока любов към човечеството и неговото бъдеще.

"Тази книга е много специална за мен. Текстът е на съпруга ми Джон и аз съм много щастлива да го видя така прекрасно илюстриран. Джон написа песента „Imagine“ като призив за мир в света. Днес мирът ни е по-нужен отвсякога, затова думите му са все така важни…

Трябва да се отнасяме с всички еднакво, независимо откъде са и на какъв език говорят. Та нали гълъбът в тази книга приветства всички останали птици – независимо от цвета на перата им и от формата на клюна им.

Така ще изпълваме със смисъл всеки свой ден. Всяко добро, което сме сторили, дори и най-дребното, помага да направим света по-добър. Вие можете да го направите, аз мога да го направя, всички можем.

Представете си... Заедно можем да постигнем мир. И тогава светът наистина ще е обединен."

Йоко Оно Ленън

Част от печалбата от продажбата на книгата ще бъде дарена на „Амнести Интернешънъл“.

Кратка информация за автора:

Джон Уинстън Оно Ленън е музикант, текстописец, общественик, художник, актьор и писател, роден на 9 октомври 1940 г., Ливърпул, Англия и починал 8 декември 1980 г., в Ню Йорк, САЩ.

Ленън е една от най-влиятелните и популярни личности в поп културата на XX век. Придобива световна известност като член и водеща фигура в рок формацията Бийтълс, получила международна слава през 60-те години. Ленън е в основата на еволюцията в стила на групата, който от традиционни любовни сюжети, на фона на семпла мелодия, прераства в социално ангажирани текстове, а съставът започва да експериментира с различни музикални течения.

Кратка информация за илюстратора:

Жан Жулиен е френски графичен дизайнер, който понастоящем живее в Лондон и в САЩ. Роден е в Нант и е завършил графичен дизайн в Кемпер, преди да отиде в Лондон и да завърши Централния колеж за изкуство и дизайн „Сейнт Мартин“ през 2008 г. и Кралския колеж по изкуствата през 2010 г.

Той работи в множество различни области – илюстрации, фотография, видео, костюми, инсталации, книги, постери и дрехи.

Кратка информация за преводача:

Станислава Миланова е родена в гр. София. Завършила е руска и английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. От почти 30 години се занимава с превод на художествена и нехудожествена литература.

Превела е над 100 книги, но истинската ѝ любов е преводът на поезия и през  1995 г. - още в началото на преводаческата си кариера - получава награда на Съюза на преводачите в България за превода на стихосбирката „Огледала“ от З. Гипиус.

Excerpt:

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=X0VTHLa_SgE]