Book Cover: Ина Синя
Part of the Яв Кафяв series:
  • Ина Синя
Editions:меки корици
Pages: 208

Супербогаташът Том Петел иска да строи огромна ферма за кокошки в селото, и то точно на мястото, където е колибата на Яв, Ерлен и Ина. Тримата приятели се опитват да осуетят намеренията му – правят подписка, организират лотария със сладкиши, но… като че ли всичко е напразно.

На това отгоре Ина има и друг проблем. Баща ù настоява да се преместят, защото си е намерил работа в другия край на страната. Но Ина за нищо на света не иска да изостави приятелите си.

Дали хартиените птици на госпожа Уанг няма да ù се притекат на помощ?

Кратка информация за автора:

Хокон Йовреос е норвежки писател, роден през 1974 г. Завършил е литература в университета в Осло. През 2013 г. издава първата си детска книга „Яв Кафяв” и веднага печели с нея наградата на Министерството на културата и наградата на Северния съвет за детска и младежка литература.

Кратка информация за илюстратора:

Йойвин Туршетер (роден на 2 октомври 1972 г.) е норвежки художник, автор, илюстратор и карикатурист. Носител е на множество награди и като автор, и като илюстратор, включително за илюстрациите към „Яв Кофяв” – първата книга от тази поредица. Смятан е за един от най-големите художници и карикатуристи в Норвегия.

Кратка информация за преводача:

Стела Джелепова е родена през 1988 г. в Пловдив. Завършва специалност скандинавистика в СУ „Св. Климент Охридски“, има и магистърска степен по превод към английска филология в същия университет.

Превежда професионално от шведски, норвежки и английски от 2012 г., а от миналата година работи само като преводач на художествена литература. Сред превежданите от нея автори са Хенрик Ибсен, Пер Петершон, Ян Фридегорд, Юн Айвиде Линдквист, Матю Куик и др.

Excerpt:

Още книги от този автор: