Book Cover: Изследователят
Editions:меки корици
Pages: 336

Фред, Кони, Лила и Макс се прибират в Англия от Манаус, когато малкият им самолет катострофира и се разбива насред амазонската джунгла.

Дни наред четиримата бродят из необятната джунгла. Борят се с глада и хищниците, учат се да оцеляват и да побеждават страховете си, докато един ден намират карта, която ги завежда до руините на древен град и една дълбоко пазена тайна!

Разказ за приключения, приятелство, изследователи, древни тайни и загадки, преплетен с истории от джунглата на Амазонка и изчезващите територии в зеленото сърце на планетата.

Кратка информация за автора:

Катрин Ръндъл е родена през 1987 г. и е живяла е в Лондон, Брюксел и Зимбабве. Носител е на множество награди за детска литература, между които Waterstones Children's Book Prize и Boston Globe Horn Book Award.

Днес тя е член на научното дружество за ренесансова литература кън колежа „Ол Соулс“ към Оксфорд. Номинирана за наградата за детска литература „Астрид Линдгрен“ за 2020 година.

Кратка информация за илюстратора:

Хана Хорн е млад художник и илюстратор на детски книги. Завършила е Колежа по мода в Лондон. Живее и работи в Южна Англия, където черпи вдъхновение за своята работа от природата и всичко, което я заобикаля. Твори за различни модни марки, издателства и студия по графичен дизайн. Обича животните, има котка.

Кратка информация за преводача:

Юлия Чернева е родена на 10 април 1955 г. През 1978 г. завършва английска филология във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. От 1982 г. работи като преводач на художествена литература – книги за деца и възрастни. От 1995 г. е преводач на списание „Мики Маус“.  Работи като преводач за редица български издателства.

Excerpt:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/izsledovatelyat-rundell-excerpt

Международни корици на книгите на Катрин Ръндъл: