Book Cover: Кой вдига врява?
Editions:твърди корици
Pages: 32

Ето го господин Мечок, който иска да спи зимен сън, а над главата му тропкат Кенгурута. Ами господин Мишок, оказал се врата срещу врата с госпожица Котка? На всичкото отгоре, пеенето ѝ направо може да те прекатури от креслото!  Вечерята на гладните Прасчовци пък мирише отвратително, но вратата им е винаги отворена за гости.

Ще успее ли господин Бухал, хазяинът, да измисли как в тухлената къщичка, която споделят наемателите му, да се възцарят мир и спокойствие?

„Кой вдига врява?“ е топла и смешна история, публикувана за първи път през 1972-а, звучи все едно се разиграва в съседния вход. Да си признаем, колко пъти се е случвало толерантността към навиците на съседите ни да виси на косъм?

Кратка информация за автора:

Считана за „най-влиятелния американски дизайнер днес“, Пола Шер твори като дизайнер, художник, а също така е и често канен лектор.

Работила е в Random House, Atlantic Records и CBS Records, а работата ѝ по създаването на нова визуална идентичност за The Public Theater в Ню Йорк променя идеята за графичен дизайн и създава тенденции, чиито отзвук виждаме и до днес.

През 1991 г. Шер става първата жена начело на международната компания за арт дизайн Pentagram. Оттогава насам тя  създава визуалната идентичност на организации, простиращи се от Microsoft до Музея на модерното изкуство в Ню Йорк (MoMA), рисува и преподава.

Кратка информация за илюстратора:

Повече от 20 години Стан Мак публикува карикатури в The Village Voice, а преди това е отговорен арт директор в New York Herald Tribune и The New York Times. Майстор на образа на самоиронизиращите се нюйоркчани, Мак е отговорен за възраждането на Бруклин и популяризирането на хипстър стила в Ню Йорк.

Excerpt: