Book Cover: Колко остава до Коледа?
Editions:твърди корици
Pages: 128

24 истории до Коледа — по една за всеки ден.

Мечо Коледа обикаля света, събира желания и в Святата нощ носи на всеки онова, от което се нуждае.

Около яслата в гората на главния лесничей Игличков се събират всички: Тигърчо, Парцаления шишко, Мая Папая. За онези, които не знаят какво да подарят за празника, тук е изброено от какво има нужда един котарак, един Бъбрив палячо, пък и един човек като нас.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Световноизвестният детски писател и илюстратор Янош (истинското му име е Хорст Екерт), е роден през 1931 г. в Забже (Полша), живял е в Париж и Мюнхен, а от 1980 г. насам – в Испания.

Написал е и е илюстрирал около 200 детски книжки, романи, пиеси и други, преведени на над 30 езика. Печелил е френската и немската награда за детска книга.

Кратка информация за преводача:

Мария Енчева е родена на 21 май 1982 г. в Пловдив. Завършва езикова гимназия, а след това немска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. Там започва да изучава нидерландски език, който усъвършенства с редица специализации в Холандия и Белгия.

Мария владее немски, нидерландски и английски език. Нейно дело са преводите на произведения на Рей Клуун, Кони Палмен, Йеспер Юл, Анне Провост, както и на книгите на Хюс Кайер.

Excerpt: