Book Cover: Ментолчо
Editions:меки корици
Pages: 36

Представяте ли си, малки приятели, да сте родени в дале-е-ечна страна? Но не коя да е, а Сладоледия!

Както сами сте се досетили - и улиците, и къщите, и училището, и дори болницата са направени от най-вкусен сладолед. Та в тази сладка страна сам-самичък живее Ментолчо.

Макар и малък, той е умен, досетлив и абсолютно безстрашен. На него винаги може да се разчита и когато над Сладоледия надвисва огромна беда, смелото ментовосладоледено човече се отправя на опасно приключение, заедно със своите приятели - Ягодинка, Плъхчо и Жълтурчо.

Ще успеят ли те да надвият Дракона от Тъмното шоколадено езеро и талъсъмите на кошмарните сънища, за да си върнат „Книгата на мъдреците“? Можем само да се надяваме. Стискайте палци! Нека заедно да преживеем чудното приключение на Ментолчо и неговите приятели!

А как ще изглеждат нашите герои, решавате вие! Хващайте моливите и оцветете тази книжка!

Кратка информация за автора:

Лили Спасова е автор на шест книги, сред които и детски. "По диогенски" (2005), "Една приказна история" (2007), "Приказките на Дара" (2009), "Седмият ден" (2012), "Парченца щастие" (2015) и "Ментолчо" (2019). В продължение на пет години е автор и на образователното детско сп. "Арти", и на сп. "Ния балеринка".

Има публикации в периодичния печат в България и Сърбия. Също така е била автор и водещ на предаването "Пъстри приказалки" в радио продукция "Роса". Съставител и съвместно с д-р Лилия Старева на поредицата "Българската народна мъдрост по света", включваща в себе си богатство от българското народно творчество с умело привличане на участници от цял свят. Има награди за поезия и проза в периодичния печат.

Кратка информация за илюстратора:

Кристина Славкова е завършила магистратура в Национална Художествена Академия през 2010 г., специалност "Книга и печатна графика". Работи в областта на графичния дизайн, оформлението на книгата, детската илюстрация и комикса.

Автор е на детската книга "История с две въшки" (2018). Има и няколко реализирани проекта за оформление на други детски книги, сред които поредицата за татковци в три тома за "Унки Марлюнки" от Иван Раденков, както и участие с илюстрации в книгата "Девет хремави планети" на Румен Иванчев.

Excerpt: