Book Cover: Моцарт за деца
Part of the Музикални книги за деца series:
  • Моцарт за деца

Волфганг Амадеус Моцарт е един от най-прочутите композитори на всички времена. Роден в австрийския град Залцбург в семейство на музикант, той започнал да свири и да пише музика още съвсем малък. Не след дълго вече сам ръководел оркестрите, които изпълнявали негови композиции.

Авторът Марко Зимса и художничката Зилке Брикс канят малки и големи на вълнуващо пътешествие в света на младия Моцарт. Заедно със семейството на вундеркинда, возени в старинна карета по неравни пътища, ще посетите непознати страни. На бал с маски ще танцувате до забрава, а заедно с Папагена и Папагено ще можете и да си попеете. 

Разгледани са в подходяща форма първите му произведения, както и класическите „Малка нощна музика“ и „Вълшебната флейта“. Към книгата има приложен CD с откъси от произведенията и обяснения към тях. Разказвач в приложения диск е актьорът Гьорги Георгиев-Антика.

Кратка информация за автора:

Марко Зимса е известен австрийски продуцент, актьор, писател, музикант. От близо 30 години той поставя по иновативен начин класически музикални произведения за деца, а поднасянето им във формат книга с диск е неговата успешна и завладяваща формула за приближаване на класиката до малчуганите.

Excerpt:

Още книги от тази поредица: