Book Cover: Непознатото дете
Part of the Музика в книга series:
  • Непознатото дете
Editions:твърди корици
Pages: 128

"Непознатото дете“ е една необикновена поетична приказка, която разгръща темите за семейството, за материалното и нематериалното, за това да имаш или да бъдеш, поднесена като импресия на представата за смъртността на човека и вечността на природата. Книгата не само доближава малки и големи до творчеството на Хофман, но пробужда тяхното любопитство към света.

Феликс и Кристина срещат в гората чудно дете, което се превръща в най-добрия им приятел. Само с едно докосване непознатото дете превръща растенията и животните в техни приятели в игрите, а вятърът – в приключение. Но внимавайте - страховитият магистър Мастилко, цар на гномите, враг на въображението и мечтите, се опитва да развали техните вълшебни весели игри. Ще успее ли той да унищожи царството на непознатото дете?

Към книгата е приложено съдържание за слушане, достъпно чрез специален код. То включва адаптиран от Александър Секулов текст, интерпретиран от Самуел Финци, както и три музикални сцени, базирани на оригиналната композиция на Е. Т. А. Хофман. Тази нова музикална картина е представена с микс от буфосинхрон, бийтбокс, традиционни и необичайни инструменти - всичко по идея на оперната прима Ина Кънчева, създател на фондация "Културни перспективи".

Кратка информация за автора:

Е. Т. A. Хофман (1776–1822) е немски писател от епохата на Романтизма. По професия юрист, той твори и се изявява като компози­тор, музикален критик, карикатурист и художник на илюстрации. Хофман е един от великите синкретици на Европа, съчетаващ музика, литература и изобразително изкуство.

Известни творби на писaтеля са: „Пясъчният човек“, „Царската годе­ница“, „Принцеса Брамбила“, „Златната делва“, „Житейските възгледи на котарака Мур“, „Малкият Цахес, наречен Цинобър“, „Еликсирите на дявола“.

Кратка информация за илюстратора:

Катина Пеева е 2D артист с интереси в областта на илюстрацията, анимацията, сценографията, изработката на кукли. През годините работи като асистент-аниматор по множество анимационни сериали, арт филми, и телевизионни реклами за клиенти от България, САЩ, Канада, Германия, Франция и Великобритания, дизайнер на игри, аранжор и др.

От 2009 г. до 2014 г. е гост-преподавател на проф. Майя Петрова в НАТФИЗ. Участвала е в колективни сценографски изложби в София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Роселар – Белгия и Пражко квадриенале за сценография и театрално пространство.

Кратка информация за преводача:

Проф. д-р Борис Димитров Парашкевов е български езиковед, професор по историческа граматика и история на немския език в СУ и преводач на художествена, научна, научно-популярна и езотерична литература. Основател на катедрата по скандинавистика на СУ.

Excerpt:

Още книги от тази поредица: