Николà и приятелчетата му са на посещение в музея. Всичко върви добре до момента, в който децата решават да си поиграят на криеница...

Забавна история, в която Николà и неговата банда се опасяват, че са направили най-голямата глупост!

Excerpt:

Прочети илюстрования откъс тук.

Reviews:Вал Стоева on Detskiknigi.com wrote:

Няма по-сигурен начин групичка деца да забъркат каша за милиони от това да бъдат пуснати в музей. След организираната обиколка с учителката, на учениците е позволена 30-минутна самостоятелна разходка. ГРЕШКА! Hit with Brick Защото дори краткото междучасие е достатъчно на Николà, Клотер, Жофроа, Йод и останалите приятелчета да оплетат конците, пък камо ли половин час в залите на музея…

След игра на криеница и няколко сини парчета от чайник, пакостниците разбират, че са откраднали ценна находка за милиони. Страхът им от затвора ги принуждава да измислят пъклен план за възстановяване на повреденото музейно имущество. Но тъй като пътят към Ада е осеян с добри намерения, Николà и приятелите му се оказват въвлечени в още по-объркана и комична ситуация, която ще се хареса на всеки малък читател!

Признавам – първоначалното ми очакване да пребоядисат картината със сините портокали не се оправда, но кой знае… може би при следващото посещение?


Поредицата от четиринадесет заглавия за малкия Николà е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето. Книжките са леки, възхитително забавни, съпроводени с талантливи цветни илюстрации, пригодени за психиката на най-малките! Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат - в предучилищна възраст или в детската градина. Авторите са адаптирали разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, но за разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Николà, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч.

Приключенията на Николà и неговите щури приятелчета се развиват в реалния детски свят – забравете за магии, чародеи и духове! От друга страна, историите са рядък пример за мил хумор и автентичен досег с невинната омая на детството. Наред с момчетата в много от случаите се изявяват и две очарователни девойки: Луизет и Мари-Едвиж. Като цяло поредицата отговаря на всички изисквания, за да бъде включена за изучаване в детски предучилищни подготвителни групи.