Book Cover: Пътешествието на Уики
Part of the Туй-онуй series:
Editions:меки корици
Pages: 64

Ако обичате магията на комикса, а и магията въобще, ако харесвате драконите, мишките и таралежите – тази история е точно за вас!

Уики е малко момиченце, чийто свят така се преобръща, че тя едвам не изпада от него.

Вместо това Уики яхва възможността и полита към Луната, за да изпълни една своя мечта – да стане вещица. Но покрай новото си увлечение тя успява да спаси Цветоград от боклуко-затрупване и дори се сдобива с куп приятели.

Една фантастична, но и екологична история, от която ще научите дори и малко за рециклирането, за вредните храни и как може тези две неща да бъдат забъркани в обща каша. Накрая ще имате възможността да нарисувате сами свой комикс, като следвате указанията.

Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Мая Бочева—Уики е автор на поредицата интерактивни книги "Туй-Онуй", както и съавтор на книгата: "Приказка за Жълтурана-Сладурана и Стъкления Роби". Завършва "Анимационна режисура" в НБУ, където е учила драматургия. Носител е на няколко международни награди за поредицата "Туй-Онуй".

Мая е с дългогодишен опит в създаването на илюстрации за детски книги. Работила е с някои от най-големите издателства в България и е създател на редица учебни помагала за неправителствени организации и големи компании, свързани с опазването на околната среда.

Носител е на Националната награда "Константин Константинов" 2018 за илюстрация. Създател е и на кратки анимационни филми и клипове. Това свое умение Мая прилага към образователната мултимедийна поредица "Туй-Онуй", за която получава четири международни награди. Едната е от The World Summit Awards - награда за изключителни дигитални иновации, която Мая Бочева—Уики печели с интерактивната си книга "Who lit the Moon?" ("Кой светна Луната?") сред 178 страни от цял свят.

Тихомир Петков е съавтор в "Пътешествието на Уики" и дава едни от най-забавните идеи в драматургичната структура на книгата.

Excerpt:

Още книги от този автор: