Book Cover: Петюха
Editions:меки корици
Pages: 80

След големия успех на „Дракончето в мен“ (2017) – десетки срещи с децата от Кюстендилска област и различни градове в страната, номинация в националния конкурс „Бисерче вълшебно“, включване в читанката за четвърти клас на изд. „Просвета“, поетът Михаил Калдъръмов приятно ни изненадва с новата си книга за деца „Петюха“.

Така се казва главният герой – едно необикновено петле с остър ум, смело и благородно сърце. То ще преживее много приключения, ще премине през неимоверни трудности и изпитания, но те няма да прекършат силния му дух, порива му да живее свободно и щастливо.

Кратка информация за автора:

Михаил Калдъръмов е автор на седем поетични книги, сред които „Поезия привечер“, „Запалената свещ напомня“, „Свободата на гладните“, „Бездна“, „Пресъхва ден, извира нощ“. Книгата му „Свободата на гладните“ е притежание на националните библиотеки в Париж, Лондон, Москва и Ню Йорк.

Носител е на редица награди от национални литературни конкурси. След няколко премиери в страната сборникът му с импресии „Почит към Майстора“ бе представен в Българския културен институт в Братислава.  Негови творби са преведени на английски език.

"Петюха" е втората му книга за деца, след „Дракончето в мен“ (ИК "Жанет 45").

Кратка информация за илюстратора:

Мая Бочева–Уики е автор, илюстратор и анимационен режисьор, и има дългогодишен опит в създаването на образователни материали за деца - като книги, кратки анимационни филмчета и различен тип образователни игри.

Работила е като илюстратор за различни български издателства и чуждестранни поръчители, по различни обучителни и интерактивни проекти, както и книги с илюстрации. Създател е на личен образователен проект "Туй-Онуй", отличен с 3 първи международни награди, между които и за мобилна апликация в област образование с проекта "Who lit the Moon?" - първа по рода си българска интерактивна приказка с образователни игри за таблети.

Още книги от този автор: