Book Cover: Приключение в Долната земя. Коледари срещу хали
Editions:меки корици
Pages: 232

Запознайте се с Калинка и Лъчко - братовчедите, които нямат търпение да се приберат на село за празниците. Там целият род Долноземски се събира в къщурката сред уютните старопланински върхове и репетира коледарските песни, които според поверието носят здраве и плодородие, но също така гонят и злите сили.

Ден след като пристигат обаче, децата попадат във вихъра на събития, които ги отвеждат на шеметно пътешествие в Долната земя. Там изненадващо се срещат с далееечния си братовчед Гъдьо, откриват мистичната сила на своите гласове, както и истината за роенето на страшните хали.

Приключенията на Лъчко и Калинка в Долната земя са шеметно пътешествие в непозната страна, където се сблъскват чудовищата от древните български легенди - халите, и коледарите с омайни гласове. На карта е заложена съдбата и на двата свята... Даже не на карта, а по-скоро на зарче.

Кратка информация за автора:

Елена Павлова е автор на книги за малки и големи, а кариерата в писането й е дълга, широка и чудна също като Долната земя. Има 30 книги-игри зад гърба си, опитът й на преводач включва повече от 50 превода на романи от писатели като Стивън Кинг и Айзък Азимов и др.

Кратка информация за илюстратора:

Гергана Грънчарова е илюстратор на свободна практика с изяви в различни сфери на визуалните изкуства - от дизайн, през сценография до дигитална живопис.  Има дългогодишна практика в Италия, където работи по разнообразни проекти, свързани с изкуството, включително и самостоятелни изложби.

Excerpt:

Още книги от този автор: