Book Cover: Просто няма какво да се случи
Editions:меки корици
Pages: 304

Вероника е истински нинджа. Бащата на Вероника пък е майстор на източните бойни изкуства, самурай и романитик. Той връща семейството си от София в своето родно градче. Идеята е всички да живеят сред зелени хълмове и тонове природа.

Решението на родителското тяло обаче разбива крехкия тийн свят на Вероника. Как една истинска столичанка ще живее в провинцията, а? Никак!

Никак… поне докато не опердаши няколко туземци с по една мозъчна гънка и непозволено шавливи ръчички. И никак… поне докато не се запознае с местната футболна звезда Румен.

А Румен е як, красив и умен. Оказва се, че нинджата и футболистът са страшен екип по разкриване на стари мистерии и нови техники за целуване. Да, малкият град за мнозина навярно е скучен, защото в него, освен да се влюбиш, просто няма какво да се случи…

Кратка информация за автора:

Гергана Йоханова е родена на 6 май 1986 г. в Плевен. Още когато влиза, след пети клас, в паралелка със засилено изучаване на български език и литература, знае, че думите ще са нейна броня и нейно оръжие.

Завършва езиковата гимназия в града, докато пише стихове и разкази. След това завършва „Начална педагогика с английски език” и магистърска програма „Преводач-редактор” в Софийския университет „ Св. Климент Охридски”.

Работи като учител, копирайтър, преводач. Запленена от културата на Далечния изток, хобито й са бойните изкуства. Обожава да тренира Джийт кун до и Филипино кали, макар да има повече желание отколкото спортен талант.

Има блог, където споделя свои различни в жанрово отношение творби. През 2014 г. излиза първата й книга и първа книга от поредицата „Кралицата на здрача” – поредицата е от три книги – „Наследницата”, „Дългът” и „Изкуплението” (ИК „Монт”) и е подписана с псевдонима й – Гери Йо. Жанрът е ърбан или градско фентъзи.

Последният й роман е самостоятелен и съвременен. „Просто няма какво да се случи” издава Ателие за българска детска литература „Горната земя” и ви кани да откриете вълшебството на първата любов, цената на приятелство, хубавите книги и битката да бъдеш себе си.

Кратка информация за илюстратора:

Мая Бочева е художник и аниматор на свободна практика. Рисувала е илюстрации за различни детски книги, защото тази работа е нейна страст и и доставя голямо удоволствие.

Има награди областта на илюстрацията, като за една от най-важните смята Националната награда за принос в детското книгоиздаване "Константин Константинов", в категория „художник“.

Мая е създател и на кратки анимационни филмчета, както и на няколко компютърни игри. Бочева съчетава тези си умения в мултимедийни проекти с образователни приказки. Художничката споделя, че за нея е било предизвикателство и удоволствие да премине границата на най-детските книги и да рисува тийнове в книгата "Просто няма какво да се случи" на Ателие за българска детска литература „Горната земя“.