Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/boababic/public_html/shtafeta/wp-content/plugins/mooberry-book-manager/includes/plugin-functions.php on line 976
Снимка на класа – Лятна читателска щафета

Снимка на класа

Book Cover: Снимка на класа
Издания:меки корици - печатно издание
ISBN: 978-619-150-323-0
Брой страници: 32

Николà и приятелчетата му са се издокарали с най-хубавите си дрехи за снимката на класа! Само че фотографът, бедният, не може да се справи с групичката немирни хлапета. В крайна сметка той си тръгва, а заветната снимка е дело на... шофьора на таткото на Жофроа. По-любопитното е, че на нея са увековечени не само момчетата от класа, но също и Луизет, Мари-Едвиж, учителката и Бульона!

Смешна история, в която възрастните се оказват напълно неподготвени за създалата се ситуация и оплитат конците!

Откъс:

Прочетете илюстрования откъс тук.

Ревю:Лора Филипова отDetskiknigi.com пише:

В „Снимка на класа” Никола, натъкмен в пингвински костюм, пътува към училище с баща си. Там ще дойде фотограф, който да увековечи целия клас на обща снимка. С класа на Никола обаче нещата никога не минават по план. Така става и в този случай.
Книжките с щуротиите на малкия Никола от тази поредица ще помогнат на неуверените читатели да упражняват четенето, докато се забавляват. Всяка книжка съдържа по една забавна случка, адаптирана по анимационния филм за щурия хлапак. Шрифтът е едър, а книжките са разпределени на нива според читателските умения на децата.


Поредицата от четиринадесет заглавия за малкия Николà е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето. Книжките са леки, възхитително забавни, съпроводени с талантливи цветни илюстрации, пригодени за психиката на най-малките! Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат - в предучилищна възраст или в детската градина. Авторите са адаптирали разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, но за разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Николà, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч.

Приключенията на Николà и неговите щури приятелчета се развиват в реалния детски свят – забравете за магии, чародеи и духове! От друга страна, историите са рядък пример за мил хумор и автентичен досег с невинната омая на детството. Наред с момчетата в много от случаите се изявяват и две очарователни девойки: Луизет и Мари-Едвиж. Като цяло поредицата отговаря на всички изисквания, за да бъде включена за изучаване в детски предучилищни подготвителни групи.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.