Таткото на Николà иска да го зарадва и му подарява колело. Тук обаче се намесва съседът Бледюр – той иска да изпробва колелото на всяка цена!

Когато възрастните правят глупости, е добре да ги поправят!

Excerpt:

Прочетете илюстрования откъс тук.

Reviews:Лора Филипова on Detskiknigi.com wrote:

Ако преживелиците на щурия Никола ви забавляват, в „Татко ми подарява колело” ви очаква поредната смешна случка. Смешна, смешна, но отначало на малкия Никола съвсем не му е толкова смешно!

Той с нетърпение се прибира вкъщи, където баща му го очаква с подарък ново колело. Но… момчето не може да се добере до него от ентусиазирания си родител, който си припомня „славното” си колоездаческо минало, правейки кръгчета с детския велосипед. Надеждите на Никола най-сетне да се качи на подаръка са окончателно попарени когато съседът Бледюр предлага на баща му да се състезават в обиколка на квартала.

Как ли ще завърши това надбягване? Ще успее ли най-накрая Никола да се повози на новия си велосипед? И като са започнали да си играят, докъде ли ще стигнат баща му и Бледюр?


Поредицата от четиринадесет заглавия за малкия Николà е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето. Книжките са леки, възхитително забавни, съпроводени с талантливи цветни илюстрации, пригодени за психиката на най-малките! Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат - в предучилищна възраст или в детската градина. Авторите са адаптирали разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, но за разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Николà, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч.

Приключенията на Николà и неговите щури приятелчета се развиват в реалния детски свят – забравете за магии, чародеи и духове! От друга страна, историите са рядък пример за мил хумор и автентичен досег с невинната омая на детството. Наред с момчетата в много от случаите се изявяват и две очарователни девойки: Луизет и Мари-Едвиж. Като цяло поредицата отговаря на всички изисквания, за да бъде включена за изучаване в детски предучилищни подготвителни групи.