Book Cover: Трите !!! Телефонна клопка
Part of the Трите !!! series:
  • Трите !!! Телефонна клопка
Editions:меки корици
Pages: 127

Трите удивителни или  Трите !!! е детективска поредица за момичета над 10 години. Тя разказва за смелото трио КимФранциска и Мари.

Всичко започва със създаването на един детективски клуб за момичета по идея на Ким. Така трите момичета се запознават. Но освен през вълнуващата детективска работа Ким, Франциска и Мари също трябва да преминават пред изпитанията на приятелството.

В първата книжка от поредицата „Телефонна клопка“ внезапно телефоните започват да звънят със странна мелодия, а тези, които я чуят, изпадат в паника и ужас.

Какво се крие зад това? Ким, Франциска и Мари започват разследване. Междувременно се убеждават, че този първи случай е много по-опасен, отколкото са предполагали...

Кратка информация за автора:

Мая фон Фогел е родена през 1973 г. в Германия и израства в Емсланд като най-голямата от 3 сестри. Следва немски и френски, живее една година в Париж, а от 1999 до 2002 г. работи като редактор в мюнхенско детско издателство.

Сега Мая фон Фогел живее в Гьотинген и работи като писателка и преводачка от френски. Освен за собственото си творчество, тя е неколкократно награждавана и за преводите си от френски.

Мая фон Фогел е позната на българските читатели с поредицата книги за щурата Ема.

Кратка информация за илюстратора:

Ина Бибер е родена през 1969 г. в Мюнхен, Германия. Работи като графичен дизайнер и илюстратор на книги. Става известна като илюстратор на детските книжки от немската поредица Трите !!!.

Кратка информация за преводача:

Диана Караш е родена през 1966 г. в Добрич, живее в Берлин и работи като преводач на свободна практика. Автор на преводите на български език на книжките от поредицата „Трите!!!“: „Телефонна клопка“ и „Опасен чат“.

Excerpt:

Още книги от тази поредица: