Изминаха три месеца, в които поканихме всички деца да се впуснат в мисията „Читателска щафета“ и да се превърнат в пътешественици – в света на книгите, във времето и пространството.

Надяваме се, че чрез идеите за игри сме показали и на теб колко лесно и приятно е да се учи и чете. Ако си изпълнил дори само няколко от нашите задачи, вече си затвърдил/усвоил част от материала, който ще изучаваш в училище и ще ти е полезен в ежедневието. Целта ни бе:

  • да усетиш, че човек учи най-бързо и лесно чрез общуването;
  • ученето е не само важно, но и интересно, ако прилича на игра;
  • четенето не е досадно задължение, а вълнуващо приключение.

За да приключиш успешно участието си в кампанията, ето няколко последни задачи:

  • Прегледай идеите за игри за трите месеца и си отбележи кои не са изпълнени.

Можеш да ги направиш по-късно или да помислиш защо не са ти били интересни. Не забравяй, че често в живота се налага да правим неща, които ни се струват скучни, но са важни.

  • Довърши всички дългосрочни проекти

Сред тях са направата на хербарий, кутията със спомени и изследователския тефтер. Прегледай, допълни и помисли как да действаш нататък – ще продължиш ли да работиш по тези проекти или ще ги заключиш и ще се поздравиш за добре свършената работа?

  • Попълни трите пътешественически листа за юни, юли и август

Ако не си ги попълвал своевременно, ще ги откриеш в секция „Седмични идеи“. Помоли родител да ни ги изпрати на имейл info@biserche.com, за да получиш своя сертификат. Необходими са ни и твоите имена, вписани в имейла.

  • Ако си се регистрирал в кампанията КНИГОХОДЕЦ, но си забравил да отчиташ своите книгометри, направи го сега, за да ти издадем електронен сертификат за участие.

Изчисли своите прочетени страници, които не си отчел, и ги въведи накуп.

А ако си пропуснал пътешествията по света, прочети повече тук.

Лятната читателска щафета е част от първата награда за книги в България, чието жури са само и единствено децата от 5 до 16 г. – „Бисерче вълшебно“. Стани част от журито, като подкрепиш 1 художествено и 1 нехудожествено заглавие от всичките 134 номинирани книги и гласуваш тук: https://www.biserche.com

И понеже говорим за щафета, предай нататък на приятелите и съучениците си, че четенето е вълнуващо занимание, а те също могат да гласуват за книги в Награда „Бисерче вълшебно“ 2020. Не забравяй, че срокът е до 22 септември 2020 г.

Благодарим ти, че беше с нас през лятната ваканция!

Чакаме те и през учебната година в сайтовете ни:

 

До нови срещи!