Казват, че четенето предлага билет за безброй пътешествия, при това – докато си седиш на дивана. Ние знаем, че чрез книгите може и да се играе. Затова те каним да поиграем заедно на КНИГОХОДЕЦ – докато четеш, изминаваш книгометри.

Цел

В началото на гласуването в Награда „Бисерче вълшебно“ 2020 предложихме на децата от цялата страна да четат, да изминават книгометри с всяка прочетена страница и да обиколят заедно земното кълбо. Знаеш ли какво се случи? Участниците успяха да обиколят Земята по екватора 5 пъти, а после достигнаха и до Луната!

Сега те каним на нова мисия – докато четеш, да помогнеш на останалите книгоходци и всички заедно да съберем толкова книгометра, че да стъпим на всички континенти на планетата.

Ще тръгнем от столицата на България, София, и ще видим къде ще ни отведат прочетените страници – покрай пътуването без багаж ще научим любопитни подробности за природата, архитектурните забележителности и какво ли още не.

Готов ли си? Заповядай в нашия „Клуб за книжни пътешествия“!

Правилата на играта

  1. Регистрирай се. Регистрацията можеш да направиш тук.
  2. Чети и брой всяка прочетена страница: 1 прочетена страница = 1 книгометър*.
  3. Въвеждай в специалния ни формуляр своите книгометри, за да допринасяш за общата пътешественическа мисия. Ние ще сумираме книгометрите на всички участници от страната и ще ти показваме в страницата КНИГОХОДЕЦ до кои континенти, държави и населени места сме достигнали заедно, докато четем. Можеш да подаваш резултатите си всяка неделя до 20:00 часа тук.

Защо да се включиш?

  • Забавно е

Книгите предлагат куп смешни и забавни моменти, вълнуващи герои и невероятни приключения. Гарантирано ще ти е интересно, а прочетените страници можеш да обърнеш в книгометри и дори да провериш докъде ще стигнеш сам. 1 прочетена страница=1книгометър (ако си първокласник или ти е много трудно да четеш сам, брой 1 страница за 6 книгометра).

Ние пък ще проследим напредъка на цялата група книгоходци, защото заедно винаги е по-весело. Всяка седмица ще ти показваме докъде е стигнал целият отбор в обиколката на континентите и ще те запознаваме с интересни факти за държави, градове, животни и растения.

  • Развиваш суперсили

Четенето е сложно умение, което трябва да се тренира редовно. Но, когато го овладееш, придобиваш СУПЕРСИЛИ! Ще ти издадем и една тайна – всеки може да се справи с четенето, стига да опита.

Ако се включваш с удоволствие в състезания, чрез Книгоходец можеш да пропътуваш без багаж целия свят и да сравниш личния си резултат с приятелите си (стига те да пожелаят, разбира се).

Ако пък никак не обичаш да се състезаваш, КНИГОХОДЕЦ е тъкмо за теб – екипната работа е важна и в нея всеки допринася с каквото може. Представи си, че тъкмо един от твоите книгометри (прочетени страници) помогне на целия отбор да достигне до целта. Вълнуващо, нали?

Нека пътешествието започне!

Регистрирай се тук.


* 1 прочетена страница е равна на един книгометър. Ако сте в първи клас или ви е много трудно да четете самостоятелно, изчислявайте 1 прочетена страница за 6 книгометра.