„Майлс и Найлс: Пакостниците“ е първата книга от поредицата за двама шегаджии, написана от Мак Барнет и Джори Джон и нашарена с чудните илюстрации на Кевин Корнел. Приключенията, подлите гениални номера и тайната клетва на пакостниците са станали любими на много деца по света, а сега и участниците в „Читателска щафета 5: Патилански приключения“ могат да им се насладят! Но нека ви срещнем с мозъците, създали образите на хитроумните хлапета:

 

Илюстрация: Кевин Корнел

Мак Барнет е американски писател, автор на над 18 книги за деца. Роден е на 23 август 1982 г. Има издадени и 2 илюстровани книги в тандем с илюстратора Джон Класен, Sam & Dave Dig a Hole („Сам и Дейв копаят дупка“) и Extra Yarn („Още невероятни приказки“), като и двете са обявени за почетни книги в наградата „Калдекот“ (2013 г. и 2015 г.). Автор е и на поредицата детски детективски романи „Братята Брикстън“. Член е на съвета на директорите на неправителствения писателски център 826LA.

 

Джори Джон е американски автор и илюстратор на книги за деца и възрастни. Двукратен носител е на наградата на името на Е.Б. Уайт „Чети на глас“. Илюстрирал е щурата картинна книжка за динозаври и не само „Всичките ми приятели са мъртви (All my friends are dead) и продължението й „Всичките ми приятели са все още мъртви“ (All my friends are still dead), като последната печели Наградата на неуверените млади читатели на Американската библиотечна асоциация през 2013 година. От над 6 години работи и като програмен директор на неправителствения писателски и образователен център 826 Valencia в област Сан Франциско.

 

Кевин Корнел е американски илюстратор. Живее във Филаделфия със съпругата си и домашния им дакел. Илюстрирал е детски книги, комикси и сайтове. Go to sleep, monster! („Отивай да спиш, чудовище!“) е книгата, на която е едновременно автор и илюстратор. „Майлс и Найлс: Пакостниците“ не е единственият му общ проект с Мак Барнет. Той е илюстратор и на още две негови книги – Count the Monkeys и Mustache!.