Хубавите пакости изискват отлична идея, добро планиране, изобретателност и майсторство при изпълнението им. Също като хубавите комикси!

В разгара на „Читателска щафета 5: Патилански приключения“ те предизвикваме да пуснеш на воля пакостническото си въображение и да сътвориш свой ПАТИЛАНСКИ  КОМИКС.

За какво да ни разкажеш в него?

Ето варианта, от които да си избереш:

  • Спомни си своята най-голямата пакост и ни я разкажи в картинки (едва ли ще е трудно, защото възрастните имат навика да разказват белите ти наляво-надясно и да ги превръщат в част от семейния фолклор).
  • Избери историята, която най-много ти е харесала от включените в щафетата книги и я разкажи под формата на комикс. Убедени сме, че Малкият Никола, Ужасния Хенри, щурата Макси и гениалните шегаджии Майлс и Найлс ще ти дадат богат набор от идеи.
  • Избери любимата си история от „Патиланско царство“ на Ран Босилек, на която е посветена Читателска щафета 5 и ни я разкажи в картинки.

С колко време разполагаш?

Чувствай се поканен от 30.11.2016 г. до 07.01.2017 г. включително да нарисуваш своя комикс и да ни го изпратиш по пощата на адрес: За „Читателска щафета“, 1113 София, п.к. 204 (важи пощенското клеймо) или негова снимка по мейл на editors@detskiknigi.com.

А награди?

Авторът на комикса, който най-много ни впечатли, ще получи специален графичен таблет за рисуване на комикси.

Всички получени творби ще бъдат показани на изложба по време на детския книжен празник през януари 2017 г., когато ще бъде обявен и победителят.

Ако не знаете какво е комикс и как точно да се включите, не пропускайте статиите ни по темата в следващите дни. И помнете – пакостите изискват планиране, както и добрият комикс!