Литературните клубове са забавна форма за четене на книги. А в нашия щафетнически случай – за книжни забавления и приключения. Чрез тези клубове екипът на Detskiknigi.com се среща с читателите и под формата на различни задачи и предизвикателства им разказва и показва колко забавно може да бъде четенето.

За да не пропуснем възможността да се срещнем с ловците на приключения, благодарение на гостоприемството на Детски отдел на Столична библиотека поставихме началото на серия от литературни клубове, посветени на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“. В поредица от статии ще ви разкажем какво се случи в различните издания на клубовете и ще ви предоставим материалите, подготвени за щафетниците по книгите от поредиците „Сам Силвър, тайният пират“, „Детективите Агата и Лари“ и „Приключенията на Минерва Минт“ (изд. „ФЮТ“).

На 15.11.2014 г. (събота) се проведе първият литературен клуб. Той бе предназначен да запознае читателите с кампанията „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“, с критериите за участие, с книгите и героите. В рамките на час Лора Филипова (старши пират) и Вал Стоева (детектив – приключенец) разказаха на присъстващите деца как да си харесат поредица за четене, защо да се включат и какви са наградите в щафетата.

Презентационните материали бяха представени на децата и техните родители, а накрая всяко дете получи своя форма за участие, която да изпрати по пощата, щом прочете необходимия брой книги.

Ето самата презентация (можете да я изтеглите от профила ни в ISSUU):

Ако не сте успели да се включите, не се ядосвайте – вие също можете да си организирате литературен клуб и да използвате спокойно нашите идеи – стига да цитирате авторството ни 🙂 Ако пък ви хрумнат забавни идеи за книжни литературни клубове – непременно ни пишете за тях на мейл editors@detskiknigi.com.