Читателска щафета 5 приключи, но ако не сте прочели някоя от книгите, не се колебайте да го направите! А ако се чудите дали си струва да се запознаете с Макси и компания, ето малко информация за тях:

Макси Бунтшу (на немски bunt е пъстър, а Schuh – обувка) е 12-годишна – избухлива, непокорна, щура. Майсторка на пакостнически планове за справяне с различни проблеми, като нови съседи или сърдечни трепети.

Всеки път когато трябва да напише съчинение в училище, буквите започват да танцуват пред очите й и резултатите са катастрофални. Обича да композира и изпълнява рап парчета. Има рапираща врана – Господин Шилер, с която се включва в състезание за училищни музикални банди.

Касия Бунтшу е на 11 години и е суперумна. Запалена е по звездите и извънземните. Вярва, че е открила планетата, на която е отишъл баща й след трагичната му смърт със спасителния хеликоптер. Не обича насилието и може да се измъкне от почти всякаква ситуация с говорене.

Юле Бунтшу е на 9 години, обича конете и ездата. Има собствено магаре, Еди, но мечтае да си има пони. Не може да пази тайна и понякога е „малка злодейка” по думите на голямата си сестра. Силно заинтригувана е от огромния бял роял на Себастиан Пфефер и скоро започва да взима уроци от него.

Клементине Бунтшу е ветеринарен лекар, майка на Макси, Касия и Юле. Готви много вкусно и отглежда сама трите си дъщери след смъртта на съпруга си в хеликоптерна катастрофа. Вманиачена е по обувки и притежава десетки чифтове. Трудно е да ядосаш Клементине, но направиш ли го, приготви се да си понесеш последствията.

Кабинетът й се намира в къщата, в която живее с дъщерите си. В резултат „вещерската” къщурка е пълна с какви ли не животни (скачащи мишки, зайци, магаре, котарак). Мечтае да се преместят в по-голямата съседска къща, за да има достатъчно място за всички, но плановете й се провалят с нанасянето на Пфеферови.

Йонас Пфефер (на немски Pfeffer значи пипер; Макси често нарича Йонас Пиперко заради фамилията) е на 12 години и мечтае да си има домашни любимци, но поради фобията и алергията на баща си, това е невъзможно. Често е гневен и намръщен и вероятно затова се оказва доста добър в измислянето на рап песни. Подобно на Макси има проблем със съчиненията в училище. Родителите му са разведени и той мечтае да замине при майка си в Щатите. С баща си е в лоши отношения и непрекъснато се карат. Всичко това, плюс преместването на ново място, го прави гневен и изпълнен с копнеж по далечни места.

Лукас Пфефер е на 9 години и също като Юле много обича животните. От първия миг се разбира перфектно с магарето й, а Макси го обявява за повелител на магаретата. Двамата с Юле се разбират доста добре поне докато Лукас не заявява, че Еди има лош дъх и в резултат получава насинено око. Лукас е татковото синче и не отнася толкова укори и неодобрение, колкото Йонас.

Себастиан Пфефер е учител по музика, който освен това композира. Баща е на Йонас и Лукас. Притежава различни музикални инструменти, от които Макси и Юле са очаровани. Не обича животните (поне докато не се запознава с далматинката Дейзи) и е алергичен към животински косми. Изнервен от развода с майката на синовете си и желанието на Йонас да замине при нея, непрекъснато се кара с по-големия си син.