Учениците от ІІ „А” клас на ОУ „Свети свети Кирил и Методий” в Силистра са сред най-активните читатели в „Читателска щафета 5: Патилански приключения“. Те получиха официално своите грамоти и значки „Супер читател“ на 10 февруари по време на специално книжно парти.

„Това са най-четящите деца, които първи се включиха и прочетоха повече от 3 книги от щафетата и заслужено получиха суперчитателските си значки.“, разказва Дияна Георгиева, библиотекар в Детски отдел на РБ „Партений Павлович“.

Партито започна с пакосническа клетва от книгата „Майл и Найс. Пакостниците”. Заедно с г-жа Светла Ангелова, децата с вдигната дясна ръка се заклеха да правят повече шеги, лудории и пакости, за да изглежда по-добре светът с главата надолу. Разказаха за любимите си герои от малката поредица „Малкият Никола”, забавляваха се, четоха различни откъси, отгатваха заглавия и подреждаха пъзели от кориците на книгите.

„Благодарим на г-жа Любенова и г-жа Енева за активната подкрепа при насърчаване на четенето в читателската щафета.“, споделиха библиотекарите от Детски отдел на регионалната библиотека, Дияна Георгиева и Светла Ангелова.