Не е необходима покупка, за да се включите в надпреварата.

В настоящата игра могат да участват всички деца на възраст от 6 до 13 години, прочели поне три книги от поредиците „Сам Силвър, тайният пират“, „Детективите Агата и Лари“ и „Приключенията на Минерва Минт“ на издателство ФЮТ. За да се включат в играта, те трябва да изпратят попълнена форма за участие, подписана от родител, библиотекар или учител, която служи като писмено съгласие за участие.

Формите за участие се изпращат в периода 29.09.2014 – 08.01.2015 г. (важи пощенското клеймо).

За да се включат в играта, децата трябва:

  • да прочетат три книги по избор от поредиците „Сам Силвър, тайният пират“, „Детективите Агата и Лари“ и „Приключенията на Минерва Минт“;
  • да отговорят на един от въпросите по избор, свързан с някоя от прочетените от тях книги;
  • да попълнят форма за участие, която може да бъде свалена оттук;
  • да помолят родител, учител или библиотекар да потвърди с подписа си истинността на посочената информация;
  • да изпратят формата за участие по пощата на адрес: За играта „Читателска щафета“, П.К. 204, 1113 София 13 не по-късно от 08.01.2015 г. (важи пощенското клеймо)

Организаторите не поемат отговорност за непопълнени, неподписани или неполучени в срока на играта форми за участие. Доказателството за изпращане не е доказателство за получено писмо. Форми за участие се приемат само по пощата на посочения адрес.

Всяко дете има право само на една форма за участие.

Първите 500 участника, изпратили формите си за участие в срока на играта и отговорили правилно на избран от тях въпрос, свързан с някоя от прочетените книги, получават специални значки с колекционерска стойност, изработени специално за съответното издание на играта.

Печелившите на големите награди – 1 бр. таблет и 1 бр. електронен четец за книги, предоставени от Ozone.bg, както и комплекти с книги от поредиците „Сам Силвър, тайният пират“, „Детективите Агата и Лари“ и „Приключенията на Минерва Минт“, предоставени от изд. „ФЮТ“, ще бъдат изтеглени на лотариен принцип по време на заключително събитие на кампанията.

Всеки участник, проявил желание, ще има възможността да се включи в специалните пет издания на литературен клуб „Читателска щафета”, посветени на поредиците „Сам Силвър, тайният пират“, „Детективите Агата и Лари“ и „Приключенията на Минерва Минт“.

Победителите в играта „Читателска щафета 4: Ловци на приключения” се съгласяват снимките и имената им да бъдат обявени в сайовете „Детски книги“, „Аз чета” и да бъдат споменавани в новините, свързани с играта.

Изпращайки формата си за участие, всеки участник се съгласява да спазва описаните по-горе правила на играта „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”.

Организатор на играта е сайт Detskiknigi.com, администриран от фондация „Детски книги“, в партньорство с издателство „ФЮТ“. Наградният фонд е осигурен от Ozone.bg.

За въпроси, мнения и препоръки пишете на igra@detskiknigi.com.