Димитровград, СУ "Любен Каравелов"Преди време получихме мейл от г-жа Стела Иванова – един от активните учители от СУ „Любен Каравелов“ – Димитровград, чиито ученици редовно участват в „Читателска щафета“. Нейните писма винаги ни носят радост. Прочетете защо:

„Здравейте!

Искам да споделя с вас онова, което се случва в моя 3б клас от СУ „Любен Каравелов“ – Димитровград, благодарение на прекрасната инициатива „Читателска щафета“.

Да стимулирам децата да четат е било моя цел през целия ми учителски път по един или друг начин. Организираните от вас читателски щафети са прекрасни и заразителни инициативи. Участвала съм с децата си във всички досега проведени щафети и винаги резултатът е бил един и същ – много емоции приятни моменти за участниците, а те обикновено са целият ни клас.15281853_1151801721570020_1510128879_n

Не е по различно и сега, всички хлапета са заразени от „пакостническия дух“ на щафетата и четат – не, а поглъщат забавните приключенства на героите. В класа ни се разменят книги, които вземаме от Градска библиотека “Пеньо Пенев“, от НЧ „Христо Ботев“; такива, които родителите купуват – с две думи – празно няма. Всяко човече е заредено с пакостническа книга и ЧЕТЕ – в междучасията, вкъщи, в свободното време, което не е много ?. Имаме няколко деца, които прочетоха досега по 12-13 книги и до края на срока за щафетата, може би ще са прочели всичките двадесет предложени.

Димитровград, СУ "Любен Каравелов"На специално табло отбелязваме кой коя книга е прочел и всяко междучасие се оглеждат, обсъждат и коментират книгите, героите и прочетеното. Най-радостният факт е, че дори и тези, за които четенето е по-трудна работа, са запленени и са прочели поне по една от интересните книжки. До този момент почти половината деца са прочели по три книжки. И знаете ли? Не спират дотук, а търсят и искат нови истории за Никола, Хенри и останалите забавни пакостници. Емоциите си от четенето отразяваме в специален кът в класната стая, който направихме, за да илюстрираме четенето с рисунки и споделяне на впечатления. И така, във всеки нов ден Читателската щафета е част от нашия училищен /а и не само/ живот…

Благодарим за чудесния избор на предложени книги и очакваме нови предизвикателства, игри и забавления. До нови срещи!

Поздрави!

Стела Иванова -учителка на четящи деца ?