Силистра 8Кампанията за насърчаване на четенето „Читателска щафета 5: Патилански приключения“ бе закрита официално с голямо детско парти в силистренската РБ „Партений Павлович” на 30 януари 2017 г. Събитието  започна с полагане на пакостническата клетва от 80 читатели от СУ ”Иван Вазов” и СУ ”Св. Св. Кирил и Методий”. Участниците в книжното парти не се затрудниха да отговорят на викторината, свързана с книгите от читателската щафета и разказаха за своите любими герои. Награда си спечели Айрис Октай Самиева от СУ ”Св.св. Кирил и Методий”, която е прочела цялата поредица ”За най-малките” с главен герой малкия Никола.

За четвърти пореден път малките читатели от Силистра са най-многобройните участници в кампанията „Читателска щафета“. 371 деца прочетоха поне 3 книги за съвременни патиланци и станаха щафетници. За сравнение, градът заел второ място, Разград, може да се похвали със 129 участници, а столицата със 123-ма.

За радост на всички две от големите награди, раздадени от организаторите на кампанията, бяха спечелени от силистренчета. Таблет получи Андреян Андреев, а  Белослава Петрова спечели комплект книги. Директорът на библиотеката Даниела Недялкова им връчи наградите плюс грамоти за супер читатели.

Празникът бе закрит с раздаване на грамоти и значки „Супер читател“ на присъстващите деца, а силистренските библиотекари изразиха надежда, че ще се срещнат с четящите деца и в наградата „Бисерче вълшебно“ 2017, която започва на 15 февруари.

Вижте как протече партито в крайдунавския град:

Силистра 2 Силистра 3 Силистра 4 Силистра 5 Силистра 6 Силистра 7 Силистра 8